Persberichten

13 september 2019

Persverklaring

Diverse media hebben opnieuw aandacht voor de activiteiten van Al Islah, iets wat samenhangt met enkele negatieve mediaberichten in de afgelopen jaren. Deze berichten bevatten steeds feitelijke onjuistheden. Wij nemen afstand van de publicaties van onder andere Trouw en EenVandaag.

We herkennen ons niet in het beeld dat in 2017 is geschetst door vier ouders; wel in het beeld van vele andere ouders. Al Islah is bovendien geen salafistische organisatie, zoals beweerd werd in EenVandaag.

Wij zijn ervan overtuigd dat de Islam een verrijking is voor onze samenleving, mits we de traditionele islamitische methodiek van de vier wetscholen aanhouden. Dit is de weg naar verdraagzaamheid, begrip, harmonie, verbinding en eensgezindheid. Om die reden is het volgens ons van belang om deze methodiek te verkondigen. Daarmee wordt naar onze overtuiging een bijdrage geleverd aan het samenleven in de multiculturele Nederlandse samenleving.

Meer informatie over Sheikh Said el Mokadmi vindt u op zijn website, Facebookpagina en YouTube-kanaal. Indien u meer wilt weten over Al Islah verwijzen we naar de website. Alle lezingen zijn online te bekijken. Wij zijn een transparante organisatie die haar deuren te allen tijde open heeft staan voor alle mede-Nederlanders, ongeacht afkomst of oriëntatie. Voelt u zich alstublieft vrij om ons ter kennismaking te bezoeken.