Over Ons

Instituut voor opvoeding en onderwijs.

Over Al Islah

Welkom bij Al Islah, instituut voor opvoeding en onderwijs. Al Islah heeft een concept op het gebied van Islamitisch onderwijs dat uniek is in Nederland.

Wij bieden Islamitisch onderwijs aan waarbij studenten intern op het instituut verblijven. Al Islah bestaat al sinds 2000 en blijft constant in ontwikkeling om Islamitisch onderwijs te waarborgen en het belang hiervan onder de aandacht te brengen in verschillende lagen van de samenleving.

Stichting Al Islah is door de Belastingdienst aangesteld als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Een verzameling van onze gegevens t.b.v. onze ANBI status kunt u hier vinden.

Visie

Al Islah is hét referentiekader op het gebied van traditionele Islamitische kennis voor de algehele samenleving binnen het Nederlands taalgebied.

Missie

Traditionele Islamitische kennis toegankelijk maken om het samen leven te bevorderen.

Stichting Al Islah wil middels haar activiteiten en doelstellingen een autoriteit zijn op het vlak van de Islamitische theologie volgens de orthodoxe leer van de Islam; zoals deze door de eeuwen heen is ontwikkeld. Dat wil zeggen dat we vasthouden aan de methodiek van de vier erkende wetscholen met als doel bij te dragen aan het samen leven in de multiculturele Nederlandse samenleving.

Wij zijn ervan overtuigd dat de Islam een verrijking is voor onze samenleving mits we de traditionele Islamitische kennis volgens de methodiek van de vier wetscholen aanhouden. Dit is de weg naar verdraagzaamheid en begrip, naar harmonie en compassie en naar verbinding en eensgezindheid. Daarom is het van belang deze kennis toegankelijk te maken teneinde een alternatief te bieden voor afwijkende extremistische oriëntaties.